και Δώρο ο Λαμπτήρας

Με κάθε αγορά σας σε φωτιστικά γραφείου, σας κάνουμε δώρο τον κατάλληλο λαμπτήρα.

 

Οι Τοπ Επιλογές μας

Ποια η Σημασία του Φωτισμού στο Διάβασμα;

Ο Σεπτέμβριος είναι εδώ, πράγμα που σημαίνει το σχολείο ξεκινά για όλες τους μαθητές της χώρας μας. Στοιχηματίζουμε ότι ξεκινάτε τις ετοιμασίες για όλα τα απαραίτητα που αφορούν τη νέα σχολική χρονιά. Έχετε σκεφτεί όμως σοβαρά το θέμα του φωτισμού που θα χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της μελέτης; Γιατί ο φωτισμός στους χώρους διαβάσματος είναι σημαντικός; Λοιπόν, εδώ στο Led24 γνωρίζουμε  ένα / δύο πράγματα για τον καλό φωτισμό, και πως αυτό συνδέεται με την απόδοσή σας όταν μελετάτε ή εργάζεστε.

Ο φωτισμός αποτελεί μια σημαντική παράμετρο για την διαδικασία της μελέτης σας. Ο καλός φωτισμός σίγουρα θα κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη – βοηθώντας σας να παραμένετε σε εγρήγορση και έμπνευση, ενώ ο κακός φωτισμός μπορεί να σας κουράσει, να σας αποθαρρύνει και να επηρεάσει αρνητικά τις επιδόσεις σας, οδηγώντας σε μέτρια αποτελέσματα και το χειρότερο σε προβλήματα με την όρασή σας.

Λοιπόν, σας ακούμε να ρωτάτε… ποιο είναι το καλύτερο φως για μελέτη; Χωρίς αμφιβολία – πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε τις σκιές. Το καλύτερο φως για μελέτη είναι πάντα το φυσικό φως, γι’ αυτό σας προτείνουμε να τοποθετήσετε τα γραφεία σας κοντά σε ένα παράθυρο. Ωστόσο, συνειδητοποιούμε ότι πολλοί μαθητές έχουν περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν τη νύχτα… Και αν είστε ένας από αυτούς τους ξενύχτηδες, φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά, ώστε να κάνετε τη σπουδαστική σας ζωή πολύ πιο εύκολη.

Εάν θέλετε να ανταπεξέλθετε στο φόρτο εργασίας σας και να αποφύγετε τη γρήγορη εξάντληση, τότε ο καλός φωτισμός πρέπει να γίνει ουσιαστικό μέρος του περιβάλλοντος μελέτης σας. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε το φως που λάμπει αποκλειστικά από μία πηγή φωτός, γιατί όταν μελετάτε είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε τις σκιές. Επίσης, η σωστή θερμοκρασία χρώματος (λαμπτήρες LED ή φθορισμού στα 4000  Kelvin) μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν περνάτε ώρες μελετώντας, γιατί θα θέλετε να παραμείνετε φρέσκοι και γεμάτοι ενέργεια όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο καλός φωτισμός θα ανακουφίσει τα μάτια σας, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα στο μάθημα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η έκθεση σε πολύ μπλε φωτισμό (τον τύπο που λαμβάνετε από τα τηλέφωνα, τα tablet και τις οθόνες που ξεπερνούν τα 4500 Kelvin) πριν πάτε για ύπνο μπορεί να διαταράξει τις συνήθειες του ύπνου σας. Έτσι, τη νύχτα, αν αλλάξετε τη θερμοκρασία του φωτός σας σε πιο ζεστό τόνο για να προσπαθήσετε να το καταπολεμήσετε, αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, μόλις το κεφάλι σας ακουμπήσει τελικά το μαξιλάρι.

Προτείνουμε επίσης η αίθουσα μελέτης σας να προσφέρει φωτισμό σε στρώματα. Παρόλο που μπορεί να πιστεύετε ότι ο φωτισμός εργασίας είναι αρκετός, η χρήση 2ου φωτιστικού σώματος (π.χ. ένα φωτιστικό οροφής) θα ξεκουράσει τα μάτια σας κατά την ανάγνωση. Το εστιασμένο φως από μόνο του μπορεί να είναι λίγο έως πολύ έντονο, επομένως είναι πάντα καλύτερο να αναζητάτε περισσότερη ισορροπία στον φωτισμό που χρησιμοποιείτε.

Οι ειδικοί φωτισμού προτρέπουν να αποφύγετε τις σκιές με κάθε κόστος. Είναι σημαντικό να προσθέσετε έναν καλό αριθμό λαμπτήρων που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τις σκιές και να αποφύγετε την καταπόνηση των ματιών όσο το δυνατόν περισσότερο. Εκτός αυτού, ο κακός φωτισμός μπορεί να μετατρέψει οποιονδήποτε μεγάλο χώρο σε ένα στενό, καταθλιπτικό και αγχωτικό περιβάλλον. Επομένως, εάν θέλετε πραγματικά να είστε παραγωγικοί και να διαπρέψετε στις σπουδές σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον σωστό φωτισμό περιβάλλοντος και εργασίας για να δημιουργήσετε έναν ήρεμο, δημιουργικό και παραγωγικό χώρο μελέτης.

Για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση επισκεφτείτε τον εκθεσιακό μας χώρο, όπου οι ειδικοί φωτισμού μας θα χαρούν να σας βοηθήσουν!